If we could live happy and healthy lives without harming others... why wouldn´t we?

pondělí 15. února 2016

Zimní dýňová polévka se zázvorem

Oblíbené zimní jídlo, které doplní vitamíny (především A, C), vlákninu a ještě vás zahřeje díky zázvoru, který je již sám o sobě vynikajícím bojovníkem proti bacilům.



PORCE: 6
Ingredience: 

  • 1 máslová dýně (samozřejmě můžete i hokkaido a další)
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • cca 5cm kus zázvoru
  • lžička chilli pasty
  • sůl a pepř dle chuti
  • na dozdobení: rostlinná smetana, dýňová semínka


Postup:
1) Máslovou dýni oloupeme, rozpůlíme a lžíci vydlabeme semínka (ta můžete očistit a vysušit). Dýni nakrájíme na větší kousky. Oloupeme brambory a také nakrájíme.
2) Cibuli nakrájíme na větší kusy a osmažíme na troše oleje dozlatova. Přidáme dýni a brambory a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme do změknutí (cca 20 minut).
3) Ke konci vaření přidáme nastrouhaný zázvor. Já nastrouhala přibližně 5cm kousek, ale silné nátury zvládnou jistě více.
4) Rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme chilli pastou, dosolíme a opepříme.
5) Na talíři zdobíme rostlinnou smetanou, mě se k této dýňové polévce skvěle hodí husté kokosové mléko z plechovky, vynikající je ale také sójová smetana. Posypte dýňovými semínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat