V tomto receptu využijete přibližně polovinu množství seitanu připraveného podle základního receptu. Seitan je čistá pšeničná bílkovina (neboli lepek) a neměli bychom ho konzumovat se zbytečnými škroby jako jsou brambory nebo těstoviny, proto je zde pečený seitan doplněn o lehké brokolicové pyré.
PORCE: 4
Ingredience:
- polovina množství seitanu podle základního receptu (cca 350g)
- větší cibule
- 2 větší brambory
- 2 brokolice
- kmín, pepř, sůl, sušený česnek
- sójová omáčka
- řepkový olej
Postup:
1) Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic sójové omáčky, 3 lžic oleje a lžičky sušeného česneku. Seitan připravený podle základního receptu nakrájíme na centimetrové plátky a každý plátek potřeme marinádou. Necháme uležet.
2) Dáme si vařit oloupané brambory a brokolici. Po uvaření rozmixujeme, osolíme a opepříme.
3) Cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme olejem a na dno položíme kolečka cibule. Na cibuli pak klademe plátky seitanu, nakonec posypeme kmínem. Pečeme 20 minut při vyšších teplotách, potom plátky otočíme a pečeme ještě 5 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat