If we could live happy and healthy lives without harming others... why wouldn´t we?

úterý 16. února 2016

Sójové "výpečky"

Když se člověk rozhodne trochu snížit svou spotřebu masa, většinou první, po čem sáhne, je maso sójové. A většinou po něm sáhne naposledy a dost ho to od jeho snažení odradí. Sama si pamatuji své vegetariánské začátky - koupila jsem si pytlík sójového masa, uvařila ho ve vodě, ochutnala a se znechucením letěla celá várka do koše. Když se ale sójové maso umí udělat, jeho chuť neodradí ani zaryté masojedy.




PORCE: 4

Ingredience: 
  • 150g sójových kostek nebo nudliček
  • sójová omáčka
  • zeleninový bujón (není nutností)
  • 1 větší cibule
  • sušený česnek
  • sůl, kmín
  • řepkový olej

Postup:
1) Sójové kousky uvaříme dle návodu ve vodě, do které jsme přidali několik lžic sójové omáčky a kostku bujónu (nemusí být)
2) Mezitím si připravíme marinádu z 3 lžic řepkového oleje a 5 lžic kvalitní sójové omáčky, přidáme 1-2 lžičky sušeného česneku (nebo 3 stroužky utřeného čerstvého). Marinádu pořádně vymícháme, aby se jednotlivé ingredience spojili.
3) Po uvaření sójové kostky pořádně vyždímáme - to je hodně důležité, opravdu se snažte vymačkat co nejvíce vody. Potom je přendáme do olejem vymazaného a cibulí vyloženého pekáče a pořádně potřeme marinádou, posypeme kmínem, osolíme.
4) Pečeme přibližně 20 minut, průběžně promícháváme a podléváme trochou vody, aby se sójové kousky nepřichytili. Po dopečení ještě potřeme marinádou.
5) Podáváme s knedlíkem a zelím, já měla koupený jáhlový knedlík a hotové okořeněné zelí.

TIP: Pokud máte doma miso pastu, můžete trochu rozmíchat v teplé vodě a použít k dochucení před podáváním místo marinády.

Žádné komentáře:

Okomentovat