PORCE: 4
Ingredience:
- 150g sójových kostek nebo nudliček
- sójová omáčka
- zeleninový bujón (není nutností)
- 1 větší cibule
- sušený česnek
- sůl, kmín
- řepkový olej
Postup:
1) Sójové kousky uvaříme dle návodu ve vodě, do které jsme přidali několik lžic sójové omáčky a kostku bujónu (nemusí být)
2) Mezitím si připravíme marinádu z 3 lžic řepkového oleje a 5 lžic kvalitní sójové omáčky, přidáme 1-2 lžičky sušeného česneku (nebo 3 stroužky utřeného čerstvého). Marinádu pořádně vymícháme, aby se jednotlivé ingredience spojili.
3) Po uvaření sójové kostky pořádně vyždímáme - to je hodně důležité, opravdu se snažte vymačkat co nejvíce vody. Potom je přendáme do olejem vymazaného a cibulí vyloženého pekáče a pořádně potřeme marinádou, posypeme kmínem, osolíme.
4) Pečeme přibližně 20 minut, průběžně promícháváme a podléváme trochou vody, aby se sójové kousky nepřichytili. Po dopečení ještě potřeme marinádou.
5) Podáváme s knedlíkem a zelím, já měla koupený jáhlový knedlík a hotové okořeněné zelí.
TIP: Pokud máte doma miso pastu, můžete trochu rozmíchat v teplé vodě a použít k dochucení před podáváním místo marinády.
Žádné komentáře:
Okomentovat