If we could live happy and healthy lives without harming others... why wouldn´t we?

úterý 16. února 2016

Chia puding s čokoládovým krémem z avokáda a banánu

Chia puding je prostě skvělý! Je bez lepku, bez laktózy a bez přidaného cukru. Chia semínka jsou zásobárnou energie - jsou plné bílkovin a vlákniny, mimo jiné obsahují i železo. Zdravé tuky jsou v tomto dezertu zastoupeny jak chia semínky, tak avokádem. 
Navíc tento pudink můžete udělat na sto způsobů, v létě můžete avokádovo-banánový krém zaměnit za rozmixované ovoce z vaší zahrádky (jahody, rybíz, třešně...).



PORCE: 3

Suroviny

Chia puding

  • 3-4 polévkové lžíce chia semínek
  • 300ml slazeného rostlinného mléka

Krém

  • 2 zralá avokáda
  • 2 zralé banány
  • lžíce kvalitního kakaa
  • 2 lžíce tekutého sladidla (javorový/datlový/agáve sirup, pampeliškový med atd.)

Na posypání:

  • pár čtverečků kvalitní hořké čokolády


Postup: 
1) Chia semínka dáme do misky a zalijeme rostlinným mlékem, můžete použít jakékoli vaše oblíbené - koupené či domácí mléko. Já nejčastěji používám koupené slazené sójové mléka (např. Alnatura z Globusu), ale výborný je puding i s přislazeným domácím mandlovým mlékem. Misku přemístíme do lednice minimálně na 2 hodiny. Potom chia pudink přendejte do sklenic - z tohoto množství jsem zaplnila tři sklenice - nechte si místo na krém.
2) Čokoládový krém uděláme tak, že si rozkrojíme avokáda a vydlabeme dužinu, dáme do mixéru. Přidáme banány, kakao a sladidlo. Rozmixujeme a případně ještě dochutíme.
3) Krém opatrně klademe na chia pudink. Dozdobíme strouhanou čokoládou a kolečkem banánu.

Pokud máte rádi sladké, můžete více dosladit jak puding, tak čokoládový krém.

TIP: Nechvátáte? Zalijte chia semínka večer a po dvou hodinách je přemístěte do sklenic a nechte ještě přes noc odstát. Teprve ráno doplňte čokoládovým krémem.

Žádné komentáře:

Okomentovat