If we could live happy and healthy lives without harming others... why wouldn´t we?

úterý 16. února 2016

Čokodortík s krémem z avokáda a banánu

Čokoládová pochoutka, skvělá jako dezert ke kafíčku pro návštěvy. Čokoládový korpus skvěle doplňuje lehký krém z avokáda a banánu.


Porce: 10 a více

Ingredience:
Korpus
  • 450g hladké mouky
  • 200g třtinového cukru
  • 1 bezfosfátový prášek do pečiva
  • 60g kakaa
  • 2 lžíce octa
  • 450ml vody
  • 170ml řepkového oleje
Krém
  • 2 zralá avokáda
  • 2 větší banány
  • cca 1-2 lžíce kakaa
  • cca 3-4 lžíce sladidla (pampeliškový med, datlový/agávový/javorový sirup a další)
  • hrst vlašských ořechů na posypání

Postup: 
1) První si rozehřejeme troubu.
2)  míse smícháme suché suroviny na korpus (mouka, cukr, prášek do pečiva, kakao), potom přidáme tekuté suroviny - vodu, olej a ocet (můžeme si to smíchat zvlášť a postupně přilévat). Důkladně promícháme a nalijeme na plech vymazaný olejem.
3) Pečeme na 180 přibližně 20-30 minut - podle typu trouby. Radši kontrolujeme špejlí, až se těsto přestane lepit, vyndáme a necháme vystydnout.
4) Mezitím si připravíme krém. Zralá měkká avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu. Hodíme do mixéru (nebo do vysoké nádoby, mixujeme-li tyčovým mixérem) spolu s banány, kakaem a sladidlem. Sladila jsem přibližně napůl pampeliškovým medem a datlovým sirupem. Doporučuji sladidlo i kakao přidávat postupně a ochutnávat. Neměla by být moc cítit chuť avokáda, ale pozor ať nepřidáte moc kakaa a krém není hořký.
5) Krémem pomažeme vychladlý korpus. Posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat