Porce: 10 a více
Ingredience:
Korpus
- 450g hladké mouky
- 200g třtinového cukru
- 1 bezfosfátový prášek do pečiva
- 60g kakaa
- 2 lžíce octa
- 450ml vody
- 170ml řepkového oleje
Krém
- 2 zralá avokáda
- 2 větší banány
- cca 1-2 lžíce kakaa
- cca 3-4 lžíce sladidla (pampeliškový med, datlový/agávový/javorový sirup a další)
- hrst vlašských ořechů na posypání
Postup:
1) První si rozehřejeme troubu.
2) míse smícháme suché suroviny na korpus (mouka, cukr, prášek do pečiva, kakao), potom přidáme tekuté suroviny - vodu, olej a ocet (můžeme si to smíchat zvlášť a postupně přilévat). Důkladně promícháme a nalijeme na plech vymazaný olejem.
3) Pečeme na 180 přibližně 20-30 minut - podle typu trouby. Radši kontrolujeme špejlí, až se těsto přestane lepit, vyndáme a necháme vystydnout.
4) Mezitím si připravíme krém. Zralá měkká avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu. Hodíme do mixéru (nebo do vysoké nádoby, mixujeme-li tyčovým mixérem) spolu s banány, kakaem a sladidlem. Sladila jsem přibližně napůl pampeliškovým medem a datlovým sirupem. Doporučuji sladidlo i kakao přidávat postupně a ochutnávat. Neměla by být moc cítit chuť avokáda, ale pozor ať nepřidáte moc kakaa a krém není hořký.
5) Krémem pomažeme vychladlý korpus. Posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat