If we could live happy and healthy lives without harming others... why wouldn´t we?

úterý 16. února 2016

Čínské smažené nudle se sójovým masem

Asijská klasika, která snad nikoho neurazí.


PORCE: 4

Ingredience: 
  • balení čínských nudlí
  • 150g sójových nudliček
  • 1/2 balení čínské mražené zeleniny
  • malá plechovka bambusových plátků (nemusí nutně být, jsou již součástí mnoha čínských mražených zelenin)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sójová omáčka
  • řepkový olej
  • chilli pasta
  • tapioková mouka
  • sůl, pepř, sušený česnek

Postup:
1) Nejprve si dáme vařit sójové maso. Vsypeme ho do vroucí vody, do které jsme dali poměrně dost sójové omáčky (cca 5 lžic). Vaříme podle návodu.
2) Zatímco se vaří sójové maso, uděláme si marinádu, smícháme 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje a utřený česnek.
3) Po uvaření maso vyndáme - ale vodu nevyléváme. Maso pořádně vyždímáme a pomažeme marinádou, necháme odležet.
4) Do vody, ve které se vařilo sójové maso, přidáme ještě pár lžic sójové omáčky, lžičku (nebo více dle chuti) chilli pasty, lžičku sušeného česneku a pořádně promícháme. Přivedeme znova k varu a zahustíme cca 1-2 lžícemi tapiokové mouky rozmíchané ve vodě. Ochutnáme a případně dokořeníme (mouka stáhne dost chutí). Necháme probublat a odstavíme.
5) Cibuli si nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova nejlépe v pánvi WOK. Přihodíme sójové maso a prudce opražíme, potom přidáme zeleninu a bambus. Podlijeme trochou vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Potom směs přendáme do nějaké velké mísy.)
6) Čínské nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme je a v pánvi smažíme na minimálním množství oleje po částech.
7) Osmažené nudle přidáme ke směsi sójového masa se zeleninou a pořádně promícháme. Zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili - krásně nám sjednotí chutě. Část omáčky si můžeme nechat na závěrečné polití každé porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat